Optie Projecten

Optie Samenleving zet zich in voor een samenleving waarin iedereen de kans en keuze heeft om gezonde, liefdevolle en duurzame keuzes te maken. Daarom organiseren wij acties, activiteiten en lezingen voor iedere geïnteresseerde Bosschenaar.

Doel activiteiten:
– Stimuleren en ondersteunen van lokale ondernemers
– Transparantie en duidelijkheid scheppen ten aanzien van ons biologisch en menselijk functioneren
– Stimuleren van een duurzaam en groen ‘s-Hertogenbosch
– Een ’s-Hertogenbosch waarin directe aandacht en respect voor elkaar de norm is

Een aantal van onze projecten op een rijtje:

The Sunrise Skate

Op zaterdag 19 juni heb jij de kans om in alle vroegte met een groep andere enthousiaste skaters de zonsopgang tegemoet te treden. Een prachtige belevenis waarvoor je een inspanning zult moeten leveren. Een zonsondergang krijg je per slot van rekening cadeau maar een zonsopgang hartje zomer… daar moet je wat voor over hebben. Zoals je inmiddels van ons gewend bent wordt dit evenement weer net even anders dan normaal. Dit alles vanuit de gedachte om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De Bossche Boekenclub

Gezelligheid, filosoferen en nieuwe mensen leren kennen dat zijn de drie thema’s waar het bij de nieuwe Bossche boekenclub om draait.

Winterdippen

Wij willen iedereen bedanken voor hun deelname aan het winterzwemmen. We hebben er met elkaar iets moois van weten te maken, met als klap op de vuurpijl de eerste Ironlady. Wil jij volgende herfst ook deelnemen aan het zwemmen en zo op een sociale, gezellige en actieve manier aan je gezondheid werken? Bel ons of stuur een bericht. Wij voegen je toe aan de App-groep en houden je op de hoogte over het nieuwe zwemseizoen.

De Bossche Marathon

Een hoop lachende gezichten, nieuwe persoonlijke records en grenzen zijn verlegd, tijdens de enige echte 1e Bossche Marathon. Het was een prachtige dag. Wij hopen jullie volgend jaar allemaal weer opnieuw aan de start te zien verschijnen en wensen jullie een mooi, sportief en avontuurlijk jaar toe!!!

Lezingen

Wij bieden inspirerende lezingen over de inhoud van het boek ‘Optie Samenleving’. Centraal binnen de lezingen staat het menselijk keuzegedrag. Hoe komen keuzes tot stand en welke factoren oefenen hier invloed op uit.